Wat is brood nu eigenlijk?
Om brood te maken, heb je maar 5 ingrediënten nodig: van graan, en water maak je desem, vervolgens neem je weer graan en water, zout en eventueel vetstof bijv. olijfolie. En dan vergeten we de aller belangrijkste ingrediënt. “TIJD”.
Wat is gezonder desembrood “Slowfood” of gistbrood “Fastfood”
Vanaf de jaren 50 is brood niet meer geëvalueerd maar gemanipuleerd tot het meeste fastfood product. Niet alleen de granen (Tarwe, Maïs, Rijst) zijn doorgeschoten in meer opbrengst per m2 en meer gluten zodat elke machine brood kan bakken. Maar vergeet zeker niet de hoeveel hulpstoffen die worden toegevoegd. Dit gebeurd niet alleen bij supermarktbrood, helaas ook bij de bakkerij. Er komt geen ambacht meer aan de pas. Ik raad dan ook iedereen aan om voortaan in de supermarkt, maar ook bij de bakker kritisch het etiket van brood te bestuderen. “Dat brood bevat soms 10 tot 40 ingrediënten. Er wordt zelfs heel veel verschillende koolhydraten extra toegevoegd. Je kunt de vraag stellen horen deze wel thuis in brood. Wees kritisch. Tip lees Stop eens met die marketingbroden?
"Koolhydraatarm brood is een Illusie" dit is een uitspraak van de prof. Ga naar echte Slowfoodbrood waarbij brood de tijd heeft gekregen en waar geen koolhydraten wordt toegevoegd.